Kør selv amarone vinrejse 2017

4 dages kør selv vinrejse oktober 2017:

Efter et par års løs snak om en lille kør selv amarone vinrejse til Valpolicella, tog jeg med en kammerat endelig turen for at se området med egne øjne.
Men det var ikke lige til, at finde andre erfaringer med sådan en vinrejse på nettet, så derfor denne lille beskrivelse af vores tur.
Jeg håber at andre måske kan andre få inspiration eller glæde af beskrivelsen.

  • Indledningsvis var planen at besøge en 5-6 vingårde om dagen, men realistisk set bliver det til 3-4 om dagen, alt efter gæstfriheden når man ankommer uanmeldt.
  • Man bør vælge overnatning med morgenmad inkluderet.
  • Umiddelbart sparer man 25-40% på vin i forhold til danske priser,  men kører man kun ned til Valpolicella udelukkende for at købe vin, kan det bedre betale sig at købe det hos sin vinhandler hjemme. Kører man derned for oplevelsen og lidt rabat på vin, er det alle pengene værd.

Dag 1: Torsdag – Rejsedag

Afrejse 06:00 fra København Danmark, via Rødby-Puttgarden kl. 07.45 → 16 timers hardcore kørsel (2 pauser á 5 min.) → Ankomst 21.50 Residence Villa Vinco

Efter en frisk køretur på 16 timer landede vi på vores lejlighedshotel Residence Villa Vinco i byen Tregnago.
Vi havde på forhånd anmeldt vores sene ankomst via booking.com

Ved ankomsten ringede vi til værten, som kom kørende til stedet 5 min. senere. Vi fik en meget venlig instruktion i stedets faciliteter og var blevet opgraderet til en 6 personers lejlighed på trods af vores originale booking af en 2 personers studie-lejlighed til samme pris.
Residence Villa Vinco er et nydeligt, men også ret sparsommeligt sted. Pænt og rent, men dårlig belysning og noget skrabet køkkentilbehør bl.a. ingen vinglas.
Der var ingen morgenmad på stedet, hvilket viste sig at være upraktisk i forhold til en tætpakket vinrejse.


Dag 2: Fredag – kørsel i Valpolicella Øst

1. vingård
Le Guaite
Vi ankom på første vingård hos Le Guaite lidt over kl. 09 om morgenen.
Det var nok en smule for tidligt, da vi tilsyneladende vækkede stedets unge værtinde,
men så var vi i gang. Vi fik smagt og købt et par vine, før vi kørte videre.

2. vingård
Latium Morini
Andet besøg var hos Latium Morini.
Vi havde ramt en dag hvor vingårdens ejere var på messe, så vi blev modtaget af en af vingårdens ikke-engelsk talende medarbejdere.
Men trods sprogbarrieren var værten meget velkommen og venlig. Han bød os ind i deres flotte smagelokale, hvor vi blev præsenteret for stort set hele deres portfolio af forskellige vine.
Efter en god smagning og et noget heftigt indkøb, fik vi lov til at gå rundt og se kælderen under huset.

3. vingård
Domenico Fraccaroli – Dagens bedste besøg!
Utroligt flot og hyggelig vingård, man får rigtigt fornemmelsen af et rigtigt gammelt vinslot når man besøger dette sted.
Domenico Fraccaroli har en lille café på stedet med vinbar, hvor de lokale ældre mænd kommer sludre og tanke deres store plastdunke med hvidvin fra tappehanen i baren, nyde et hårdkogt æg eller et stykke brød.
Hyggelig og afslappet atmosfære, hvor man i ro og mag kan passe sig selv og frit smage sig igennem deres mange utroligt gode vine. Et virkelig flot og anbefalelsesværdigt sted at besøge.

19.30 Middag på Villa de Winkels
Er man på besøg i Tregnago Valpolicella Øst, er denne restaurant et absolut must at besøge.
Vi kørte forbi om eftermiddagen for at booke bord, og blev straks budt velkommen med et godt glas boblende vin, som vi kunne nyde i de 23 grader som der var på solterrassen.
Det første man opdager er deres ekstravagant store og velassorterede vinkort med amaroner til tilbage fra 1960erne.
Gode råvarer, velanrettede retter og professionelle tjenere som kan deres kram. Der er ingen grund til at holde sig tilbage her, for priserne er ganske fornuftige – også på vinkortet.


Dag 3: Lørdag – kørsel til Valpolicella Classico (Vest)

4. vingård
Antolini
Ankomst kl. 09.30 hos Antolini Vini. Denne gang blev vi reelt tvivl om nogen var hjemme. Vi nåede at gå rundt om vingården, samt se den nybyggede tilbygning – da alle vores besøg uanmeldte var det jo en reel risiko – men heldigvis blev vi opdaget. Desværre blev det et lidt kort besøg, da de var på vej til en messe denne dag.
Men vi nåede da, at smage et par vine og købe et par kasser amarone, ripasso og lidt recioto.

5. vingård
Pietro Zardini– Turens bedste besøg!
Pietro Zardini taler meget italiensk og meget lidt engelsk, men det holder ham ikke tilbage – der gik ikke mange minutter før vores besøg var blevet til en fest.
Han er enormt gæstfri, hælder godt i glasset og alt skal smages – alt lige fra hans Riserva til Corvina. Vi fik lov til at komme på rundvisning i kælderen, se de specielle amfora lerkrukker samt smage lidt aldret amarone direkte fra vintønderne. Her blev der også smidt noget god pølse og ost på bordet til smagningen.
Det kan anbefales, at han tilkalder hans medarbejder ‘Simon’ som taler perfekt engelsk, hvis man ønsker lidt mere viden stedet, produktionen og dialog omkring stedets vine.

6. vingård
Campo Reale
Turens sidste besøg. Vi var en smule groggy efter det gode besøg hos Pietro Zardini, men vi ville ikke gå glip af turens sidste besøg hos Campo Reale.

Flot vinbutik, meget venlig og imødekommende værtinde tog imod os. Gode vine til en fornuftig pris.

Dag 4: Søndag – hjemrejse til Danmark

16½ times kørsel til Danmark, Trætte, ca. 100 flasker god vin og en god oplevelse rigere. Ca. 14.000 kr. fattigere.